KREM TYMIANKOWY

• 4 replies
  • 3376 views
*

Offline wizaz

• 266
  • +4/-0
KREM TYMIANKOWY
« dnia: Kwiecień 11, 2014, 05:25:56 pm »
Składniki:30 g lanoliny, 10 g wosku pszczelego, 50 ml oleju z krokosza lub soi, 40 g wody z hamamelisu, 4-5 kropli eterycznego olejku tymiankowego, albo szczypta alantoiny.
Tak samo jak w przypadku innych kremów nastepuje proces stopienia lanoiny wosku i olejudodając wody i mieszając. Tymianek oddziałowuje przede wszystkim dezynfekujaco i przeciwzapalnie, zaś alantoina i hamamelis działaja ściągająco. Krem przeznaczony do skóry przetłuszczającej się, zanieczyszczonej, podrażnionej.

*

Offline malgoska

• *
  • 42
  • +1/-0
Odp: KREM TYMIANKOWY
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2014, 10:46:44 pm »
Jak kremu używać. Czy to na noc nakładać czy na dzień i jak często. Czy może jest jakaś specjalna procedura używania. Proszę was o odpowiedź.

*

Offline wizaz

• 266
  • +4/-0
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2014, 12:45:27 am »
krem można używać zarówno na dzień jak i na noc. Nie ma specjalnych procedur

*

Offline Miroslawa

• 760
  • +3/-0
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2014, 10:54:24 am »
czar wirginijski to roślinka o działaniu regulującym i uszczelniającym układ krwionośny, przeciwzapalnym i antybakteryjnym. Posiada cenne właściwości odmładzające i regenerujące skórę. Szeroko stosowana w kosmetyce - w pielęgnacji cery tłustej i mieszanej, naczynkowej i rumieniu. To mógłby być mój pierwszy idealny krem - gdyby nie strona techniczna przedsięwzięcia, do którego nie wiem jak się zabrać - co mam garnek na gazie postawić ???

*

Offline Miroslawa

• 760
  • +3/-0
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2014, 10:59:36 am »
Na przykład w necie moża nabyć tzw. Hydrolat - Organiczną Wodę Oczarowę Hamamelis BIO, 200ml - ARGILE PROVENCE - stosuje się ją jak tonik - ale nie wiem, czy nadaje się do wyrobu domowego kremu do twarzy ????